Nieuws en updates
De Eemvallei Voedsel Campus (EVC) voor de ontwikkeling van een nieuwe regionale voedselstrategie wordt gerealiseerd centraal in Nederland. De Eemvallei – De Eemvallei begint in de Gelderse Vallei bij Leusden, Woudenberg en Nijkerk, en volgt de Eem noordwaarts richting het Eemmeer. Daar zet ze zich voort in de Flevopolder, rond Oosterwold en Almere.
Een cultuur waarin wij lokaal voedsel uit de eigen regio weer zien en waarderen.
De Eemvallei Voedsel Campus werkt samen met burgers, boeren, bedrijven en instellingen aan een nieuwe regionale voedselcultuur. Belangrijk zijn de vier pijlers: Voedsel, Omgeving, Landbouw en Gezondheid (#VOLG)


Van nooit meer honger, naar nooit meer ziek.
De Eemvallei Voedsel Campus staat in het teken van een nieuwe landbouwomslag – van Mansholt 1 naar Mansholt 2. Waar Mansholt 1 draaide om het vergroten van voedselproductie na de oorlog, met als doel: nooit meer honger, vraagt de tijd nu om een nieuw ontwerp: nooit meer ziek. Niet langer eenzijdige productie, maar integrale systemen waarin landbouw, landschap, gezondheid en gemeenschap samenkomen. In de Eemvallei bouwen we aan een toekomst waarin gezonde bodem, gezond voedsel en gezonde mensen onlosmakelijk verbonden zijn – een voedselregio waar boeren, burgers en kennisinstellingen samen werken aan herstel, veerkracht en waarde.
